december 1, 2023

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Ez állhat a hideg végtagok hátterében

2 min read
hideg kéz láb

A fűtés tökéletes a lakásban, mégis hideg végtagoktól szenvedsz? Valóban kellemetlen, amikor úgy érezzük, hogy szinte lehetetlen átmelegíteni a kezünket lábunkat, pedig egyáltalán nincs hideg a szobában.

A legtöbben a téli időszakban kínlódnak hideg végtagoktól, de vannak, akik egész évben, időjárástól függetlenül tapasztalják ezt a komfortérzetet nagyban rontó tünetet. Leginkább a női nem tagjait érinti, akiknek a vegetatív idegrendszere sérülékenyebb, de akadnak férfiak is az érintettek között.

Hogy mi állhat a háttérben? A végtagjaink vérellátását számos tényező befolyásolja. Egy biztos, van rá megoldás, hogy elfelejthesd ezt a panaszt. Bizonyos életmódbeli változtatások és a reiki is segítségedre lehetnek.

A hideg végtagok okai

A téli időszakban a csökkenő kinti hőmérséklet automatikus védekező mechanizmust indít be a szervezetünkben. Ereink összeszűkülnek, belső szerveink és az agyunk több vérhez jut, mint végtagjaink. Így zajlik a belső hőháztartás szabályozása. Bár lehet, hogy csupán ez áll a hideg végtagok hátterében, mégis körültekintő figyelmet kell szentelni a jelenségnek, mert komolyabb dolgok is okozhatják.

Sajnos kialakuló szívproblémát, diabéteszt, pajzsmirigy betegséget is előre jelezhet ez a tünet, illetve a túl alacsony vérnyomás esetében is előfordul.

Okozhatja stressz, idegeskedés, dohányzás, túlzott mennyiségű kávé fogyasztás, bizonyos ásványi anyagok hiánya, hormonális változások vagy a mozgásszegény életmód és a lecsökkent folyadékbevitel is előidézhetik.

A hideg végtagok megszüntetése

Nyilván az ok felderítése elsődleges. Emellett a keringés élénkítése segíthet, például hideg-meleg váltózuhannyal. A nem túl szűk polár zoknik, termo ruhák jobban tartják a meleget, ezért megakadályozhatják a végtagok lehűlését.

A rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése sok esetben véglegesen orvosolja a problémát, illetve néhány gyógynövény alkalmazása is hasznos lehet.

A reiki jótékony hatásairól a jikidenreiki.hu oldalon bővebben is olvashatsz. A probléma energetikai szempontból való megközelítése a toxin felhalmozódás blokkjaiban keresi a magyarázatot. Ebben az esetben a megfelelő nyirokáramlás akadályozott, az energia áramlás blokkolva van. A reiki energia segítségével mindez feloldható, a toxinok kiürülhetnek a szervezetből.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.