június 12, 2024

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Anyák napja hazánkban és a nagyvilágban

3 min read
anyák

Hazánkban május első vasárnapján tartjuk az anyák napját jellemzően családi körben. Ekkor virágcsokorral vagy cserepes virággal köszöntjük az édesanyákat. A világ különböző országaiban is megtartják ezt az ünnepet, azonban más időpontban és egy kicsit másként. Az alábbiakban a világ országainak szokásaiból szemezgetünk és adunk pár tippet is, ha idén nem virágcsokorral szeretnéd köszönteni nagymamád és édesanyád.

Franciaország

Franciaországban nem május első vasárnapján, hanem a hónap utolsó napján ünneplik az anyákat. Ahogy hazánkban, úgy ott is ajándékokkal lepik meg édesanyjukat a francia gyerekek, ugyanakkor a házimunkát is átvállalják tőlük ezen a napon.

Arab országok

A közel-keleti országok nem éppen a női nem tiszteletéről híresek, viszont a nyugati hatások lassan ugyan, de némileg ezeket az országokat is elérik. Március huszonegyedikén nem csak az anyák napját tartják meg, de ez a nap a szerelmesek ünnepe is és a nőkről is megemlékeznek valamilyen formában. Ezen a napon leginkább a belső feszültségeket igyekeznek enyhíteni és rendezik a kapcsolatokat, így nem a hazánkban megszokott anyák napját kell elképzelni.

Ausztrália

Ausztráliában az emberek különféle színű szegfűket tűznek a ruhájukba, ezáltal kifejezve megbecsülésüket az édesanyák iránt. Fehér szegfű annak a ruhájára kerül, akinek az édesanyja már nem él.

Thaiföld

Thaiföldön nem kifejezetten tartják meg családon belül az ünnepet, sokkal inkább a királynő, Sirikit születésnapját tartják augusztus 12-én egy nagy országos ünnepség keretein belül. Az ott élők úgy tartják, hogy Sirikit mindenki édesanyja, így gyakorlatilag ez az anyák napja.

Különleges ajándék édesanyádnak

Egy biztos, a virággal semmiképp sem fogsz mellé. Bármit is adsz édesanyádnak, ha szívből adód, akkor nagy örömöt okozol vele. Viszont, ha valami speciális meglepetéssel szeretnél készülni, akkor az anyák napi ajándékok rendelése lesz a megoldás, méghozzá a meglepetesem.hu webáruházból.

Az ajándékküldő szolgáltatást is ajánljuk figyelmedbe, mely főleg akkor hasznos, ha távol vagy édesanyádtól és nincs lehetőséged személyesen felköszönteni. Egy percig se bánkódj emiatt, hiszen az említett szolgáltatásnak köszönhetően a nagy távolság sem akadály, anyukád meg fogja kapni az általad kiválasztott és megrendelt ajándékokat.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.