december 1, 2023

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Mik lehetnek a nehéz légzés okai?

3 min read
nehéz légzés

Amikor az ember nehéz légzést, esetleg szegycsont alatti fájdalmat tapasztal magán, természetes, hogy megijed. Ezeknek a tüneteknek több oka is lehet, éppen ezért érdemes utánajárni annak, mi húzódik a panaszok hátterében. A mellkas és a szegycsont környékén több fontos szerv is található, valamint az itt lévő izmok és csontok védelmező szerepet is betöltenek. A szegycsont alatti fájdalom okai között szerepelnek a szerveket érintő problémák is, így első körben mindig egy alapos orvosi kivizsgálás szükséges annak érdekében, hogy kizárják az olyan komoly lehetőségeket, mint a szívinfarktus, a szívburokgyulladás, az aorta disszekció, vagy a tüdőembólia. Ezek pedig sürgős beavatkozást szoktak igényelni!

Abban az esetben, ha a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy nem szervet érintő gondok állnak a nehéz légzés, vagy a szegycsont alatti fájdalom mögött, célszerű gyógytornászhoz fordulni, hiszen lehetséges, hogy izomhúzódás vagy valamilyen szöveti feszesség okozza a kellemetlen tünetet. A gyógytorna egy olyan hatékony terápiát kínál a pácienseknek, amivel természetes módon lehet kezelni a szegycsont alatti fájdalmat úgy, hogy mozgással támogatjuk a szervezet öngyógyító képességét. A gyógytorna alatt a gyógytornászok elsődleges célkitűzése az, hogy a fájdalmat enyhítsék, oldják az izmok feszességét, és serkentsék a vérkeringést.

A kezelések általában két részből tevődnek össze, nyújtó és erősítő gyakorlatokkal komplexen próbálják meg kezelni magát a probléma okát. Abban az esetben, ha te is nehézlégzést, szegycsont alatti fájdalmat tapasztalsz magadon, és a szervi gondokat már kizárták az orvosok, mindenképp keresd fel a fenti linkről könnyen elérhető gyógytornász oldalt, ahol mindent megtudhatsz arról, miért a gyógytorna segíti a legjobban a gyors és eredményes rehabilitációt! Ami még jó hír, hogy itt a tájékozódás mellett arra is lehetőség van, hogy online kérj magadnak időpontot az egyik budapesti rendelőjükbe. Itt a gyógytornászok mindig azzal kezdenek, hogy megnézik a páciensek leleteit, kikérdezik a panaszairól és meg is vizsgálják.

Ezek után már egyszerűen össze tudnak állítani egy hatékony, és rád szabott kezelési tervet. Érdemes tisztába lenni azzal, hogy gyógytorna nélkül a szegycsont mögötti fájdalom fokozódhat, krónikussá válhat, és akár a légzés is nehezített lesz a későbbiekben. Éppen ezért fontos, hogy a gyógytornász által tanított mozdulatokat, feladatokat otthon is végezni kell a gyógyulás érdekében! A nehéz légzés oka tehát lehet komolyabb szervi baj is, ám szegycsont alatti fájdalommal társulva izomhúzódás is lehet a gond. Mindenképpen ki kell zárni a szervi problémák lehetőségét! Fontos, hogy a gyógytornászhoz ne felejtsd el magaddal vinni az orvostól kapott leletet. Ne halogasd az időt, hiszen a gyógytorna csökkenteni fogja a kínzó fájdalmat, és támogatni fogja a gyors és eredményes gyógyulást!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.