május 25, 2024

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Gree vs Daikin melyik klíma a jobb otthonra?

4 min read
légkondi választás

A világ számos országában teszik fel a kérdést a vásárlók klíma vásárlás előtt: Daikin klíma, vagy Gree klíma?

A Daikin japán cég, és a világ legnagyobb HVAC-termékek gyártója. A Gree kínai vállalat, a klímaberendezések vezető gyártója Kínában, valamint a világ legnagyobb HVAC beszállítója és exportőre.

HVAC: Heating, ventilation, and air conditioning (fűtés, szellőztetés, légkondícionálás)

Mindkét cég székhelye Kelet-Ázsiában van, ahol az öt legjobban klimatizált ország közül három található (Japán, USA, Dél-Korea, Szaud-Arábia és Kína), Ezekben az országokban a legmagasabb a légkondicionálóval felszerelt lakások aránya. A klímaberendezések népszerűsége azokban az országokban, ahol a Daikin és a Gree székhelye található, mindkét vállalat tapasztalatát tükrözi. Bár mindkettő minőségi gyártó, az otthoni legjobb választás attól függ, hogy milyen funkciókat keres a légkondicionáló egységben.

HŰTÉSI KAPACITÁS

Minden klímaberendezés rendelkezik egy BTU betűkkel végződő számértékkel, amely a British Thermal Unit rövidítése, és minél alacsonyabb a szám, annál hatékonyabban, olcsóbban hűt a klíma berendezés. A Gree termékkatalógusa bármilyen méretű helyiséghez alkalmas, a BTU besorolása pedig 9000 és 42000 között van. Ezzel szemben a rendelkezésre álló legerősebb Daikin modellek ritkán haladják meg a 30 000 BTU-t. Itt a Daikin a nyertes, főleg a magasabb teljesítményű termékek esetében.

HATÉKONYSÁG

A légkondicionáló egység hatékonyságának mérésének és összehasonlításának egyik leggyakoribb módja a SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) besorolás ellenőrzése. Ez a klímaberendezés hűtési teljesítményének és energiafogyasztásának hányadosa.

Minél magasabb az egység SEER besorolása, annál jobb. Az AC egységeknek legalább 13-as besorolásúnak kell lenniük északon és 14-nek délkeleten és délnyugaton, hogy megfeleljenek az Energiaügyi Minisztérium törvényi minimumkövetelményeinek. A Daikin termékek által elért legmagasabb SEER-besorolás 26,1, és a legtöbb termékcsalád 15 és 20 közötti besorolású.

Összehasonlításképpen, a legtöbb Gree mini split egység legalább SEER-21-es besorolást kínál, néhány termék pedig akár 38-at is. Gyakorlatilag a SEER-22 besorolású Gree légkondicionáló akár 41%-os megtakarítást is lehetővé tesz. Kevesebb pénz megy el az éves energiaköltségre, mint egy törvényes minimum SEER-13 klímaberendezés. A Gree SEER-38 egységgel ez a megtakarítás eléri a 65%-ot is, így ez a legjobb választás, ha a maximális hatékonyságot és költségmegtakarítást szeretné elérni.

ÁR ÉS ÁR-ÉRTÉK ARÁNY

A klímaberendezés teljes ára gyakran a döntő tényező a választás során. Tagadhatatlan, hogy mindkét cég kiváló minőségű termékeket gyárt; végül is mindketten vezető szerepet töltenek be a világon, és mindegyik preferált gyártó saját hazájában.

Egy tipikus Daikin klíma egység egyetlen otthonra világpiaci áron 2100 és 3800 dollár között van, a telepítési költségeket nem számítva. Kiváló minőségűek, de drágák.

Ezzel szemben az összehasonlítható teljesítményű és felületi lefedettségű Gree egységek már 800 dolláros áron elérhetők, a legtöbb modell az 1000 és 3200 dollár közötti árkategóriába esik. Az ár-érték arányt tekintve a Gree, vita nélkül a legjobb választás.

Összegezve: Daikin, vagy Gree a jobb választás

Ha a pénz nem számít, és nem akarunk semmilyen kompromisszumot kötni, akkor a Daikin a jobb választás. Bár lényegesen drágább, aki a legjobbat akaraj a Daikin esetében kell vállalnia a legkevesebb kompromisszumot. Hosszútávon, garantáltan jó minőséget kap a termékére. Amennyiben az induló és az üzemeltetési költségek is fontos szempontot jelentenek, a Gree a jobb választás. A gyártó minőségpolitikájára jellemzően akár 10 éves garanciát is kaphatunk a termékre, így egy hatékony, de pénztárcabarát megoldás mellett dönthetünk.

Amennyiben minésgi klímát szeretne klíma beépítéssel, javasoljuk a https://buildairklima.hu/ webáruházat, ahol korrekt árakat és minőségi munkát várhat el.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.