december 1, 2023

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Életvezetési nehézségek

2 min read
életvezetési nehézség

Életünk során többször küzdjük át magunkat egy-egy nehéz időszakon. Ami a legtöbbünket érint, az a kamaszkori változás, a pályaválasztás, a házasság, gyermekvállalás, a gyász, amivel nem csak fizikailag, hanem lelki síkon is meg kell küzdenünk. Sokkal nagyobb erőforrást igényelnek ezek a megpróbáltatások, mint életünk más időszakai, leginkább azért, mert gyakran jelennek meg bennük érdekellentétek és felelős döntést igénylő helyzetek.

Előfordul, hogy a bizonytalan lehetőségek, bonyolultabb helyzetek miatt nem látunk tisztán és segítség nélkül nem tudunk továbblépni. Amikor a következményeket nem tudjuk helyesen mérlegelni, nem érezzük a jó és rossz választás közötti különbséget, vagy érzelmi konfliktusok kísérik az egyébként is kritikus helyzetet, segítséget kaphatunk a pszichológus szakértelmétől.

Az életvezetési nehézségek olyan feszültséget teremthetnek bennünk, hogy nem is tudjuk felfogni mi történik, sőt, már azt sem látjuk világosan, hogy mire vágyunk, vagy a kínálkozó megoldást kivitelezhetetlennek érezzük. Ilyenkor tulajdonképpen érzelmeink foglyaivá válunk.

A pszi.hu oldalon megtalálhatjuk az a pszichológust, aki segítségünkre lehet abban, hogy megváltozzon gyötrelmeket okozó élethelyzetünk. Támogatásával túljuthatunk a lelki válságon, visszanyerhetjük lelki egyensúlyunkat és könnyebben elviselhetjük, illetve orvosolhatjuk családi problémáinkat, megoldhatjuk munkahelyi konfliktusainkat.

Honnan tudhatjuk, hogy pszichológusra van szükségünk?

A hosszabb ideje fennálló, stagnáló vagy romló életviteli, lelki problémák ritkán oldódnak meg maguktól. A változtatás időnként meghaladja az érintett erejét és ilyenkor a legjobb megoldás, ha szakemberhez fordul.

Az életvezetési tanácsadás olyan biztonságos és elfogadó légkörben zajlik, ami önmagában esélyt teremt a tisztán látásra, ellazulásra. Az önfeltárás feszültségcsökkentő hatása megkönnyebbülést hoz és a helyzet reálisabb értékeléséhez vezet. Megfogalmazódnak a vállalható célok a vágyak, a képességek és a lehetőségek összehangolásával.

A pszichológus támogatása nem szűnik meg a tervezés szakaszában, hanem szükség esetén elkísér a célok eléréséhez vezető úton. A tanult kommunikációs fogások, önnyugtató stratégiák gyakorlás által válnak belső eszközzé, amiket életünk során még jó néhány nehéz időszakban mankóként használhatunk.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.