december 1, 2023

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Miért érdemes profi szakemberekhez vinni a meghibásodott ABS kockát?

3 min read
autóban

Az ABS kocka a jóval közismertebb blokkolásgátló, vagyis ABS rendszer része, amely ma már a korszerű autók alapfelszereltségének számít. Még pontosabban az ABS kocka egy hidraulikatömb, a blokkolásgátló nyomásszabályzó modulja. Ez az elektromos alkatrész amilyen fontos, olyannyira könnyen meghibásodik, melynek elsősorban az az oka, hogy az autó motorterében található, ahol komoly hőhatásnak és erős rázkódásnak van kitéve.

Az ABS kocka meghibásodásának jelei

Ha az ABS kocka meghibásodik, akkor arra különféle jelek utalnak. Érdemes tisztában lenni ezekkel a jelekkel, különösen azért, mert a gépjármű diagnosztikai rendszere gyakran nem jelez baj esetén. Nem csupán az ABS lámpa nem világít, de a hibakódot sem lehet kiolvasni.

Az ABS kocka meghibásodására utal, ha fékezés során érezhetően becsúszik a fék, akár a holtpontig, illetve nagyon lent fog a fék. Ha úgy érzed, hogy olyan, mintha a fékrendszer levegős lenne, akkor mindenképp fogj gyanút. Ha a fékhatás csak késleltetve és akkor sem teljes mértékben jelentkezik, akkor az baljós jel. Az is megerősítheti a gyanúdat, ha a fékolaj szivárog. Némely autótípusok esetében az sem kizárt, hogy a piros lámpánál várakozva szép lassan becsúszik a fékpedál. Ha az autót csak teljesen benyomott fék mellett lehet megállítani, az szintén probléma, mely eleinte csak rossz útviszonyok vagy vészfékezés során jelentkezik, viszont később folyamatosan fennáll a jelenség.

Az ABS kocka javítása

Ha meghibásodik az ABS kocka, akkor csak az elektromos alkatrésszel van probléma, nem a komplett blokkolásgátló rendszerrel. Sokan úgy vélik, hogy a legjobb döntés a bontott alkatrész vásárlása, azonban ez nem teljesen igaz, több okból kifolyólag sem. Például a Suzuki ABS kockák széria hibásak, így a bontott cseredarabbal újra és újra meg fog hibásodni az alkatrész.

A legjobb opció, ha az ABS kocka javítás céljából a Rewo Pro Kft.-re esik a választásod, ahol a profi szakemberek az elvégzett javításra öt év garanciát adnak. A javítás minden esetben profin felszerelt műhelyben zajlik. Ennél jobb ár-érték arányú alternatíva nincs, ráadásul a javítás rendkívül gyorsan történik. A segítőkész munkatársak készséggel válaszolnak az összes felmerülő kérdésre. A hét minden napján reggel nyolctól este nyolcig keresheted a szakembereket. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni, akkor mindenképp látogass el az abskockajavitas.hu weboldalra.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.