június 12, 2024

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

ABS kocka javítás szakértők által – Figyelj a jelekre!

2 min read
autó

A szemfüles autótulajdonosok tisztában vannak vele, hogy az autó mennyire érzékeny gépezet, melyben, ha egy valami elromlik, akkor az más alkatrészekre is kihatással lesz. A rutinos autósok már a legkisebb jelekre is figyelnek, hiszen jól mutatja, hogy valami nincs rendben. Az alábbiakban az ABS kocka működése, meghibásodása és javítása kapcsán osztunk meg hasznos információkat, melyekkel érdemes tisztában lenned!

Amit mindenképp tudnod kell az ABS kocka működéséről

Az ABS kocka, vagy másként ABS hidraulikatömb a blokkolásgátló elengedhetetlen része. A blokkolásgátló általában passzív, azonban erőteljes fékezés esetén komoly szerepe van, ugyanis ekkor az ABS kockán átáramlik a fékfolyadék. Erősebb fékezés hatására az erre a célra kifejlesztett szenzor jelez, mire a mágneses szelep szakaszosan a tartályba engedi a fékfolyadékot, annak érdekében, hogy csökkenjen a nyomás a fékkörben. Ezáltal az alkatrész megakadályozza a blokkolást. Ilyenkor a sofőr remegést, pulzáló mozgást érez, azonban nem engedi fel a fékpedált, sőt ellenkezőleg, inkább erőteljesen lenyomva tartja, mivel a blokkolásgátlóval rendelkező autók esetében ez a vészfékezés helyes módja.

Biztosan meghibásodott az ABS kocka?

Elöljáróban annyit mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy ha az ABS kocka meghibásodik, akkor azt az autó diagnosztikai rendszere gyakran nem jelzi. Tehát nem szabad teljes mértékben rátámaszkodni, mivel sem a hibakód nem olvasható ki, sem az ABS lámpa nem jelez, holott a hiba bizonyos jelekből egyértelműen kikövetkeztethető. Erről az abskockajavitas.hu weboldalon is bővebb információkat találsz!

Ha arra gyanakszol, hogy az ABS kocka meghibásodott, akkor valószínűleg fékezéskor az alsó holtpontig becsúszik a fékpedál, de akár azt is tapasztalhatod, hogy a fék a megszokotthoz képest rendkívül lent fog. Körülbelül olyan érzés, mintha a fékrendszer levegős lenne. Tovább erősítheti a gyanút, ha a fékhatás csak késleltetve érzékelhető és akkor sem teljesen. Az ABS kocka meghibásodásának egyik jele az is, ha fékolaj szivárgást tapasztalsz.

Ha bebizonyosodik a gyanúd, akkor mielőbb ABS kocka javítás szükséges! Ehhez nélkülözhetetlen a komoly szaktudás, illetve szakmai tapasztalat, ezért egy ezzel foglalkozó szervizre lesz szükség. Az abskockajavitas.hu weboldalon elérhetőséget is találsz a szakemberekhez, valamint rengeteg hasznos információt!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.