április 19, 2024

Weboldal Készítés Hírek

Honlap készítés, Webáruház készítés

Mi kell egy hatékony álláshirdetéshez?

2 min read
álláshirdetések

Mit kínálunk, mit várunk el? Milyen munkakörbe keresünk új munkatársat, milyen juttatásokért? Meddig és hogyan lehet jelentkezni? Röviden így foglalható össze az, hogy mit kell tartalmaznia egy álláshirdetésnek.

Fontos, hogy olyan helyen hirdessünk, ahol az álláskeresők is jelen vannak és erre tökéletes hely a Lépés Magazin oldal, ahol ingyenes hirdetésfeladási lehetőség várja az ügyfeleket. Job, állás, munka – hívjuk bárhogy is, az ember életének igen fontos része. Aktív időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, fontos tehát, hogy milyen helyen is helyezkedünk el. Van pár dolog, amit a hirdetés megírásakor tehetünk azért, hogy több jelentkezőt vonzzunk a vállalathoz.

A fizetés ne legyen tabu!

Amikor munkát keresünk, fontos természetesen a fizetés és az egyéb juttatások is. A jelöltek kíváncsiak rá, hisz ugyan miért fektetnének időt és energiát egy olyan álláspályázat összeállításában, amire nem jelentkeznének egy nem megfelelő bér ismeretében. Akik beleírják a fizetést az álláshirdetésbe, általában sokkal több jelentkezőt vonzanak, mint akik ezt nem teszik meg. Ha nem szeretnénk konkrét számokat írni, az is egy jó lehetőség, hogy megadunk egy szélesebb fizetési sávot.

Legyünk egyértelműek!

A részletek fontosak, és van pár dolog, amit már a hirdetések megírásakor tehetünk azért, hogy felkeltsük a jelentkezők figyelmét. Például az, hogy általánosságok helyett konkrétumokat írunk le, hogy a jelentkezők el tudják képzelni, hogy milyen lesz egy napjuk a munkahelyen. Mit csinál majd a munkakörben, kinek tartozik beszámolási kötelezettséggel, milyen sikereket érhet el és milyen előrelépési lehetőségei vannak? Mindezek fontosak a jelentkezők számára, igyekezzünk tehát ezeket röviden és figyelemfelkeltően megfogalmazni.

Az sem árt, ha leírjuk, hogy miért keresünk új munkatársat. Valaki elment és az ő helyét kell betölteni. Az adott részleg jól teljesít és a vállalat egésze növekszik, vagy olyan különleges készségekre van szükség, amelyekkel a meglévő munkaerő nem rendelkezik? Fontos kérdések és fontos, hogy a jelentkezők választ kapjanak erre.

Állás Kalauz

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.