Társasjátékok 2 főre – Így nem kell nagyobb társaságra várnod

Egy társasjáték képes megteremteni egy összejövetel alaphangulatát. Mi a helyzet azonban akkor, ha a társaság hiányzik, te azonban nagyon szeretnél társasozni? Semmi probléma, manapság ugyanis társasjátékok 2 főre is elérhetőek. Az alábbiakban utánajárunk, melyek azok, amelyeket garantáltan élvezni fogtok ketten is!

Kihagyhatatlan társasjátékok 2 főre

A társasozáshoz nem mindig szükséges nagy társaság, elég csupán egy jó barát vagy egy családtag és indulhat is a móka. Ugyan nagy számban kaphatóak 2-4 vagy 2-5 fős társasjátékok is, amelyeket akár ketten is játszhattok, vannak kifejezetten 2 főre tervezett típusok is.

Ezek általában valamilyen ismert társasjáték 2 főre szabott változatai. Ha unod már, hogy nem lehet olyan időpontot találni, ami végre megfelel a társaság minden tagjának, akkor örülni fogsz a 2 fős társasjátékoknak.

Egy komplex stratégiai társasjáték: a Lyngk

Ha a szórakozás mellett logikai képességeid fejlesztésére is hangsúlyt fektetnél, próbáld ki a Lyngk nevű játékot egy társaddal. A 13 éves kortól játszható társas célja, hogy a résztvevők a rendelkezésre álló színes korongokból úgy építsetek tornyokat, hogy adott pillanatban a színek a lehető legértékesebbek legyenek. Pontosabban: a színes korongokból épült ötemeletes tornyok közül választanak 2-2-t a játékosok. Ha túl korán választják ki az általuk preferált színt, az ellenfél fog győzni. Ha viszont túl későn, kevés lehetőség marad majd a folytatásra.

A 2 fős társasjáték bonyolult és összetett, a minták, a rácsok és pontok egymáshoz való viszonya, a static capture és a setup mechanizmusok állnak a középpontjában. A mintegy 30-60 perces játékidő kiválóan alkalmas az agytornára. A Gipf-család tagját képező Lyngk ugyanis egy erős taktikai játék.

Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése

Ha Harry Potter rajongóként keresel társasjátékot 2 főre, ezt a darabot imádni fogod! A játék alapsztorija szerint a kedvezőtlen reggeli hírek hatására Dumbledore professzor párbaj szakkört indít.

Ez a típus tulajdonképpen egy pakliépítő játék, amelyben a két játékos vív párbajt egymással. Alapvetően azonos paklival kezdenek, majd lehetőséget kapnak különlegesen erős lapok (varázslatok, szövetségesek, átkok, tárgyak) megszerzésére is. Ezeket aztán különböző varázslatokkal kell az ellenség paklijába csempészni. Az nyer, aki háromszor is sikeresen elbánt az ellenfelével.

Egy extra rövid játék: a Katamino Family

Ha csupán néhány szabad perced van, de azt szeretnéd a társasjátékok 2 főre szóló változatainak valamelyikével eltölteni, válaszd a Katamino Familyt. A minták mechanizmusaira építő játék akár már 3 éves kortól is játszható, és tulajdonképpen egy tetrispárbaj, amely képes közelebb hozni egymáshoz kicsiket és nagyokat. A cél a saját terület minél gyorsabb betöltése a tetrisalakzatokkal. Kiválóan fejleszti a térlátást és a logikai képességeket is.

Az említetteken túl még rengeteg típus kapható, ha 2 főre keresel társasjátékot. A résztvevők életkora, a játékidő és a korábbról ismert társasjátékokkal való tapasztalat alapján érdemes kiválasztani a megfelelőt.